Nieuws

Heeft u vragen of wilt u zelf een bijdrage leveren aan deze ontwikkelingen?
Mail deze dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Detailhandelsvisie gemeente Hoeksche Waard 2021 vastgesteld

28 oktober 2021

 

Goede winkelvoorzieningen in de Hoeksche Waardse dorpen. Dat is wat inwoners, bezoekers, winkeliers en investeerders willen. Om de winkelvoorzieningen in de toekomst op peil te houden heeft de gemeente het detailhandelsbeleid geactualiseerd. Het huidige detailhandelsbeleid is in 2017  opgesteld voor de 5 toenmalige gemeenten. De gemeenteraad besloot deze visie eerst te actualiseren, voor deze opnieuw en voor de hele gemeente vast te stellen. De kern van het beleid blijft gelijk, wel is het aangepast aan de huidige ontwikkelingen.  

 

Winkelvoorzieningen

De gemeente wil er alles aan doen om de winkelvoorzieningen op peil te houden voor haar bewoners en bezoekers uit de regio. Ook wil de gemeente duidelijkheid bieden aan winkeliers en investeerders waar zij een winkel kunnen starten en waar juist niet. Daarom wordt ingezet op de concentratie van winkels in de verschillende dorpscentra en overige typen winkelgebieden zoals buurtwinkelcentra en woonboulevards. Daarbuiten zijn nieuwe winkels en uitbreidingen in principe niet toegestaan. Het aantal winkels buiten deze winkelcentra wordt teruggedrongen.

Detailhandelsraad

Dit beleid was al ingezet met het huidige beleid uit 2017 en wordt dus grotendeels voortgezet in het nieuwe beleid. Wel is het beleid geactualiseerd op basis van nieuwe cijfers, nieuw beleid van de provincie en nieuwe wetgeving. Over de uitgangspunten voor het nieuwe beleid is gesproken met vertegenwoordigers van winkeliers onder de vlag van de Detailhandelsraad Hoeksche Waard. Vorig jaar werd een samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente en de Detailhandelsraad getekend. Deze stichting heeft een officiĆ«le status binnen de gemeente Hoeksche Waard en adviseert over zaken die de detailhandel raken.

 

Bekijk de detailhandelvisie