Detail­handelsraad

In de Hoeksche Waard verandert de bevolkingssamenstelling. Een prachtige regio waar in de nabije toekomst steeds minder jonge gezinnen met kinderen en steeds meer ouderen zullen wonen. Die verandering heeft gevolgen voor de leefbaarheid en de economische vitaliteit van de Hoeksche Waard. Ook de detailhandel merkt dit. Een groep regionale belanghebbenden, ongerust over de leegstand, vergrijzing, politiek en de sterke toename van online winkelen, sloeg daarom de handen ineen en vormt nu de Detailhandelsraad Hoeksche Waard.

 

 

 

Brede samenwerking voor een toekomst­bestendige detailhandel

De Detailhandelsraad Hoeksche Waard is een adviesraad voor een optimaal functionerende detailhandel in de regio, wat ook bijdraagt aan de leefbaarheid van deze regio. De leden hebben veelal een achtergrond in de retail, onroerend goed of bestuurskunde. De samenstelling van de detailhandelsraad kan en moet wisselen, om een zo breed mogelijke vertegenwoordiging van de retail Hoeksche Waard te hebben en nieuwe impulsen te verkrijgen. De adviesraad heeft als doel de transformatie van de detailhandel in de Hoeksche Waard op de agenda te zetten en te begeleiden. Samen met detaillisten, overheden en andere partijen werken zij aan een toekomstbestendige detailhandel.

 

Detailhandelsvisie Hoeksche Waard

De Detailhandelsraad Hoeksche Waard wil een belangrijke rol vervullen door gevraagd en ongevraagd advies te geven aan politiek en ondernemers. Daarvoor is een actueel beleid op detailhandel in de Hoeksche Waard nodig, met daarbij aandacht voor specifieke thema’s zoals kleine kernen, leefbaarheid en internethandel. In samenwerking met verschillende belanghebbenden is een breed gedragen detailhandelsvisie Hoeksche Waard opgesteld door adviesbureau BRO. Om deze visie bij een bredere doelgroep te toetsen, worden belanghebbenden in de gelegenheid gesteld om mee te denken over de toekomst van de detailhandel in de regio. Deze input wordt meegenomen in een definitieve versie van de visie.

 

Detailhandelsvisie

Meedenken over detailhandel

Het samenwerken tussen partijen en thema’s is wellicht een van de belangrijkste onderdelen van een toekomstbestendige detailhandel. Wilt u ook meedenken of initiatieven aandragen? Dan kunt u dit kenbaar maken bij de detailhandelsraad.

 

Contact

Detailhandelsraad

 


 

Leden detailhandelsraad

De leden van de detailhandelsraad vertegenwoordigen de retail in de Hoeksche Waard. Daardoor heeft elke kern, groot of klein, in de regio een rol in het mede bepalen van de toekomst van de retail Hoeksche Waard. De detailhandelsraad heeft een dagelijks bestuur:

  • Voorzitter: Bram de Jong
  • Contactpersoon ondernemers & Penningmeester: Paul Konijnendijk
  • Contactpersoon politiek & Secretaris: Jan Visser

Op dit moment bestaat de detailhandelsraad uit de volgende leden, waarbij elke gemeente vertegenwoordigd is:

 

Bram de Jong (voorzitter)

Bram de Jong Ik ben Bram de Jong, geboren en getogen in Strijen. In 2011 was ik winnaar van de Hoeksche Pluim. Vanaf mijn 19e tot mijn 56e jaar was ik werkzaam in de retail in Strijen, waarvan 28 jaar als (franchise) ondernemer. Hoewel de supermarkt (AH) mijn core business was, ben ik ook franchiser geweest met de ETOS, Bruna en Blokker. Op dit moment zit ik nog in het hoofdbestuur van het vakcentrum. Verder ben ik sinds twee jaar actief binnen Zorgwaard. Dit als lid van de cliëntenraad en als voorzitter van de Vrienden van de Hoge Weide in Strijen. Ik ben onderenemer geworden, omdat ik denk ik dat ik te eigenwijs ben om te kunnen functioneren als werknemer. En omdat je als ondernemer je grenzen kunt verleggen en daar ook volledig verantwoordelijk voor bent. Eigenlijk ben ik de retail ingerold via het familiebedrijf, maar er zijn weinig sectoren waar zoveel samen komen als in de retail. Je moet zowel sociaal als zakelijk goed zijn, een commerciële instelling hebben en, niet onbelangrijk, ook iets van financieren weten. Het doel van de detailhandevisie en -raad is het doel van alle retail ondernemers in de Hoeksche waard: een aantrekkelijk winkelgebied met duidelijkheid in regelgeving. Dit zorgt uiteindelijk voor meer tevreden klanten en de mogelijkheid om jezelf als ondernemer te ontwikkelen. En natuurlijk het belangrijkste doel: een winstgevende onderneming. Per november 2017 heb ik het voorzitterschap van de detailhandelsraad op me genomen.

Ik vertegenwoordig als lid van de detailhandelsraad de gemeente Strijen.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

LinkedIn

Paul Konijnendijk (penningmeester)

Paul Konijnendijk Ik ben Paul Konijnendijk, woonachtig in Zuid-Beijerland en mede eigenaar van Konijnendijk Mode in Zuid-Beijerland. Ik ben daar met name verantwoordelijk voor de inkoop en marketing. Privé geniet ik van ons gezin, van mijn familie en vrienden. Ik loop, fiets en golf graag, maar het meest geniet ik nog van mijn vakanties. Ik werk in de retail, omdat ik daarin geboren ben en ik het een hele leuke en uitdagende branche vind. Ik kan binnen ons bedrijf en alle verdere retail clubs uitstekend mijn creativiteit kwijt en vind elke keer weer de mogelijkheid om iets van de grond te krijgen. Het mooie van ondernemen in de retail in de Hoeksche Waard is dat we nog heel persoonlijk met onze medewerkers en klanten kunnen omgaan. We doen het eigenlijk samen. Tegelijkertijd zijn we verbonden met de hele wereld en komen er daardoor allerlei nieuwe uitdagingen op ons pad. Ik ben lid geworden van de detailhandelsraad omdat we als Hoeksche Waard een uitdaging hebben om van de de retail in de Hoeksche Waard wat moois te maken. We moeten in plaats van overleven de Hoekschewaardse retail veel beter op de kaart gaan zetten.

Ik ben lid van het dagelijks bestuur van de detailhandelsraad en in die rol contactpersoon voor de ondernemers in de Hoeksche Waard.

Ik vertegenwoordig als lid van de detailhandelsraad de gemeente Korendijk.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jan Visser (secretaris)

Jan Visser Ik ben Jan Visser, woonachtig in Westmaas en ik ben deels pensionado en deels vastgoedconsultant in retailvastgoed en leisureprojecten. Ik heb het werken in de retail van huis uit meegekregen en vanuit een belangstelling voor consument(engedrag) ben ik er ook in blijven werken. Zelfs nu ik dus met pensioen ben. Ik ben lid geworden van de detailhandelsraad Hoeksche Waard, omdat ik hoop iets te kunnen betekenen voor de retail hier door mijn kennis en ervaring binnen de retail en vastgoed te delen.

Ik ben lid van het dagelijks bestuur van de detailhandelsraad en in die rol contactpersoon voor de politiek in de Hoeksche Waard.

Ik vertegenwoordig als lid van de detailhandelsraad de Hoeksche Waard breed.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

LinkedIn

Jochem de Man

Jochem de Man Bestuurslid Oké Binnenmaas.

Eigenaar Regiobank 's-Gravendeel.
Ik vertegenwoordig als lid van de detailhandelsraad 's-Gravendeel.

Maurice van der Hoek

Eigenaar Bistro le Gris Vertegenwoordigd BIZ gezien in Strijen

Jeanet Dekker

Vertegenwoorigd land en tuinbouw

Arie Reedijk

Arie Reedijk Eigenaar Reedijk wonen in Strijen.
Vertegenwoordigd winkelgebieden buiten het centrum.

Johan Louwen

Eigenaar van Louwen COOP. Vertegenwoordigd de kleine kernen.

Martin Luijendijk

Eigenaar Plus Blaak Numansdorp. Vertegenwoordigd Numansdorp.

Jens de Jong

Vertegenwoordigd Winkelcentrum Puttershoek/ BIZ centrum Puttershoek

Miranda den Tuinder

Vertegenwoordigd de kleine kernen