Nieuws

Heeft u vragen of wilt u zelf een bijdrage leveren aan deze ontwikkelingen?
Mail deze dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Detailhandel en gemeente slaan handen ineen

16 oktober 2020 

 

Vrijdag 16 oktober hebben Stichting Detailhandelsraad Hoeksche Waard en gemeente Hoeksche Waard hun samenwerking formeel vastgelegd met het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst. Beide partijen maken zich hard voor een toekomstbestendige detailhandel van centrumgebieden en kleine dorpen in de Hoeksche Waard.

 

Vitaal belang

Voor de Hoeksche Waard zijn goed lopende detailhandel en levendige centrumgebieden belangrijk voor de vitaliteit van het eiland. In 2017 werden daarom al afspraken gemaakt tussen ondernemers en de voormalige 5 gemeenten door een detailhandelsvisie op te stellen. Deze heeft als doel het op peil houden van de winkelvoorzieningen en de leefbaarheid van de verschillende dorpen. Begin dit jaar is de detailhandelsvisie verder uitgewerkt en zijn er concrete acties en een manier van samenwerken bedacht. Als gevolg hiervan is in augustus Stichting Detailhandelsraad Hoeksche Waard opgericht dat als overkoepelend samenwerkingsorgaan de belangen van de gehele detailhandel behartigt.

 

 

Van plannen naar actie

Stichting Detailhandelsraad heeft een officiële status binnen de gemeente Hoeksche Waard en adviseert over zaken die de detailhandel raken. Dit jaar nog wordt een start gemaakt met de samenwerking op het gebied van centrummanagement. Zodoende worden projecten en activiteiten in verschillende centrumgebieden en kleine dorpen gezamenlijk georganiseerd. Op vrijdagochtend 16 oktober ondertekenden namens de gemeente Hoeksche Waard wethouder Paul Boogaard en namens Stichting Detailhandelsraad Hoeksche Waard voorzitter Bram de Jong en secretaris Jan Visser de samenwerkingsovereenkomst in het centrum van Strijen. Boogaard: “Dit officiële moment is de aftrap naar concrete acties. We starten onder meer met een gerichte marketingstrategie per winkelgebied om meer bezoekers naar de winkels in Hoeksche Waard te trekken. En ook gaan we veel meer vastgoedeigenaren betrekken bij de ontwikkeling van detailhandel. Dat is ontzettend belangrijk om bijvoorbeeld leegstand actief tegen te gaan.” Bram de Jong voegt toe: “Het is goed dat we de betrokkenheid niet alleen naar elkaar uitspreken, maar ook vastleggen in een plan. Uiteindelijk willen we hetzelfde: een gezonde toekomst voor de detailhandel in de Hoeksche Waard.”

 

 

V.l.n.r. Paul Boogaard (gemeente Hoeksche Waard) en Paul Konijnendijk, Bram de Jong en Jan Visser (Stichting Detailhandelsraad Hoeksche Waard)